hoe 1

 1. Anatoly Petrovich DRUZHNIKOV, regio Belgorod, Stary Oskol

  Weg met de coloradokever? Makkelijker wordt het niet!

  Ik wil een heel eenvoudige manier delen om met de coloradokever om te gaan. De afgelopen jaren hebben we deze kwaadaardige plaag praktisch uit onze tuin verwijderd. En als tijdens het seizoen soms "verdwaalde" kevers op aardappelstruiken verschijnen, dan zijn er maar heel weinig. Mijn vrouw en ik verzamelen ze gemakkelijk met de hand en gebruiken al lang geen pesticiden meer om het aardappelperceel te behandelen.
  Zoals u weet, overwintert de coloradokever in de grond, tot een diepte van meer dan 1,5 m, en in de lente, met de komst van hitte, kruipt hij naar de oppervlakte op zoek naar voedsel. Gedurende deze periode hebben de kevers erg honger, waar ik van weet te profiteren. Op verschillende plaatsen in de tuin graaf ik gaten op de bajonet van een schop, vul ze met speciaal daarvoor opgeslagen aardappelschillen. Als ze droog zijn, week ik ze eerst in water. Kevers uit de hele tuin kruipen op dit aas, waar ik ze op heterdaad betrap. Ik bewater de schoonmaak samen met de kevers met aanstekervloeistof en steek het in brand.
  In de eerste twee jaar van mijn experiment zaten er vooral veel kevers in het voorjaar in deze gaten, en elk jaar neemt hun aantal af. Nu veroorzaakt dit ongedierte ons geen speciale problemen, maar ik blijf elk voorjaar zo vroeg mogelijk dergelijk aas uitdelen, zodra de sneeuw smelt en de grond begint op te warmen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar