3

3 recensie (s)

 1. Elena Chaykovskaya

  Vaak wordt op internet aanbevolen om de kool water te geven met water en azijn (100 ml 9% azijn per 10 liter water). Ik denk dat het goed is om hortensia's en bosbessen water te geven, maar kool niet. Heb ik gelijk? Ze schrijven ook dat het onmogelijk is om stinkende gouwe en tarwegras in deze massa te doen bij het bereiden van kruidenpuree. Stinkende gouwe, zeggen ze, doodt nuttige micro-organismen en tarwegras remt de plantengroei. Kunt u deze informatie weerleggen of bevestigen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het is niet helemaal duidelijk waarom hortensia en bosbessen zijn toegestaan, maar kool kan niet met azijn worden bewaterd. Blijkbaar ben je bang voor verzuring van de bodem. In feite, van zo'n hoeveelheid azijn tot zo'n hoeveelheid water, zal er niets ergs met de grond gebeuren. Tenzij je de kool natuurlijk niet dagelijks water geeft. Dergelijke bewatering wordt meestal met een bepaald doel uitgevoerd, maar u hebt niet gespecificeerd waarvoor. Als we eten, dan kunnen we zeggen dat het geen zin heeft. Als u echter rupsen wilt bestrijden, kunt u beter biologische insecticiden gebruiken, zoals Fitoverm.

   Wat betreft de tweede vraag, stinkende gouwe is van nature een giftige plant en het wordt niet aanbevolen om het toe te voegen aan plantenvoeding. Er is inderdaad informatie over tarwegras dat het stoffen afgeeft die de plantengroei kunnen remmen. Daarom is het beter om groene infusies met deze kruiden te weigeren.

   antwoord
 2. Elena Gorodishenina, Art. Platnirovskaya, Krasnodar-gebied

  Wanneer de koppen zich beginnen te vormen, voeg je 40 druppels jodium toe aan een emmer water en geef je de kool water, waarbij je 1 liter per plant uitgeeft. Een week later geven we de kool een nu zoete oplossing - 0,5 eetl. suiker in een emmer water. Koolkoppen worden groot, sappig en zoet.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar