2 recensie (s)

 1. Vera Nikolaeva, Volzjsk, Mari El

  In het voorjaar verschenen bladluizen in de kas. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Ik besprenkelde zeepblaadjes met groene zeep en verdunde ammoniak. De bladluizen verdwenen, maar gedurende 3-5 dagen. Het lijkt erop dat ik alle volksremedies heb geprobeerd, en mijn paprika's en aubergines werden elke dag geler. Ik was bang dat ik dit jaar geen lecho of kaviaar zou eten. Maar ik begon zorgvuldiger aan de kas te werken.

  Om te beginnen heb ik alle zwaar beschadigde bladeren verwijderd, bloemen en zeldzame eierstokken eruit geplukt. Ze besprenkelde de planten met Epin, en vervolgens met een ander volksdrankje, en voedde ze met toortsinfusie. Drie dagen later heb ik hem opnieuw besproeid met een insecticide van eigen bodem. En zo elke drie tot vijf dagen. De bladluizen hadden geen enkele kans. Bij elke gietbeurt begon ik een zwakke oplossing van gumi aan het water toe te voegen, zodat de kleur op slaapthee begon te lijken. Af en toe voegde ik in plaats van gumi een beetje gras of mest aan het water toe.
  Geleidelijk verdwenen de bladluizen en werden de planten recht en volwassen voor onze ogen. Ik stopte met het bemesten van water, alleen van tijd tot tijd voedde ik het zoals gewoonlijk - met infusies van kruiden en mest. Paprika's en aubergines dragen regelmatig vrucht. De wintervoorbereidingen zijn op tijd begonnen!

  antwoord
 2. Inna Politykina, Gatchina

  Ik heb een geweldig recept voor een gepeperde smoothie die bladluizen, mieren en slakken gek maakt en snel tuinbedden vrijmaakt.
  Giet hete rode peper (ongeveer 25 g) met kokend water (0 l) en laat 5-3 uur staan. De peperinfusie moet afkoelen, waarna we het in een bak van 4 liter met water gieten en de planten besproeien die last hebben van het bovengenoemde ongedierte.
  Wij spuiten eens in de 2 weken ('s avonds). Om de infusie beter aan de bladeren te laten hechten, kunt u zeep knippen en toevoegen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar