hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Na 2 jaar gebruik van het minerale substraat deel ik mijn conclusies, die nuttig kunnen zijn voor andere tuiniers.

  “Mineraalwater” droogt snel uit, vooral in platte potten of potten gemaakt van natuurlijke poreuze materialen (klei, gips, beton, enz.). Hiermee moet bij het water geven rekening worden gehouden. Of voeg universele grond toe, deze houdt vocht vast.
  In bloempotten met grote drainagegaten begon ik een gaas op de bodem te plaatsen om te voorkomen dat de "kiezelstenen" eruit zouden vallen.
  Voor drainage gebruik ik schuim. Het neemt geen vocht op en laat al het fijne stof van de minerale ondergrond naar beneden stromen. Zonder een dergelijke drainagelaag wordt de bodem van de container moerassig.
  Gedurende de hele gebruiksduur heeft zich nooit schimmel in het substraat gevormd. Hoogstwaarschijnlijk omdat ik alle componenten van het mengsel was en ook gegranuleerde as in de compositie gebruik.
  De schimmelmuggen zijn volledig verdwenen en verschijnen niet meer. Dat wil zeggen dat in de praktijk de informatie is bevestigd dat deze insecten, zoals veel ongedierte, niet in minerale grond leven.

  Ik heb de samenstelling van het substraat enigszins veranderd: ik heb steenslag achtergelaten, die een alkalische reactie geeft en vaak niet te koop is.
  Ik begon stabiele potten te gebruiken - de grond brokkelt heel gemakkelijk af als de container per ongeluk wordt aangeraakt.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar