2

2 recensie (s)

 1. Victoria Andreevna

  Vertel me alsjeblieft wat er met de kamperfoeliebessen gebeurt (foto). Welke maatregelen te nemen?

  Welke kamperfoelie is het meest productief en hoe deze te vermeerderen en niet te kopen

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Kamperfoelie is een interessante plant, alles wordt in paren verdeeld. De bladeren zijn in verschillende paren aan de scheut bevestigd. Struiken vertakken zich ook met twee identieke scheuten in verschillende richtingen vanaf één punt op de tak van vorig jaar. Lichtgele bloemen bloeien in de oksels van 2-4 paar onderste bladeren. Ze worden verzameld in bloeiwijzen van twee bloemen in één eierstok. Besvormige vruchten zitten ook in paren en groeien vaak samen met elkaar aan de uiteinden of onder één open wikkel, zoals op de foto. Dergelijke tweelingbessen worden bijvoorbeeld beschouwd als een kenmerk van de Chosen One-variëteit. Tegelijkertijd heeft noch de ene noch de andere methode van fusie invloed op de smaak en opbrengst.

   Bessen versmolten onder één wikkel kunnen ook worden waargenomen in andere soorten kamperfoelie, wanneer zware regenval valt tijdens de massale bloei of nat weer lang aanhoudt.

   Kamperfoelie is een kruisbestoven plant, om een ​​goede oogst te krijgen, moeten er minimaal 2-3 gelijktijdig bloeiende variëteiten op de site staan. Hoe meer keuze in één tuin, hoe hoger de opbrengst. Bijen en wespen kunnen kamperfoelie bestuiven, maar vooral hommels, die vliegen in regen en kou.
   Om hommels en bijen naar de tuin te lokken tijdens de periode van massale bloei van kamperfoelie voor een betere bestuiving, is het handig om de struiken te besprenkelen met een zoete siroop gemaakt van honing of suiker (2 eetlepels per 10 liter water). Als het tijdens de bloei winderig, vochtig, koel weer is, dan is het voor een betere instelling van bessen goed om de struiken aan het begin van de bloei te besproeien met eierstok- of knoppreparaten die de vruchtvorming stimuleren.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar