1

hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik ontvang vaak vragen van lezers over talloze problemen met wortels. Het blijkt dat niet iedereen blij is met de oogst.
  Er kunnen veel factoren zijn die de groei en ontwikkeling van wortels negatief beïnvloeden, maar er zijn slechts twee hoofdredenen.
  De grond op de site is hoogstwaarschijnlijk kleiachtig of leemachtig, zwaar. Wortelen groeien slecht op dergelijke grond, worden verdraaid en vertakken zich. Voor een succesvolle teelt is rijke, maar noodzakelijkerwijs losse en lichte grond vereist - zanderig, zandig leem of veenachtig.
  Om goede opbrengsten aan wortelen van hoge kwaliteit op zware grond te verkrijgen, is het noodzakelijk om er kegelvormige gaten in te maken (afhankelijk van het aantal zaaiplaatsen) met een smalle en lange schep, paal of koevoet, deze te vullen met zand en te zaaien meerdere zaden in elk.

  Na het verschijnen van zaailingen verwijderen we de zwakste, waardoor er in elk gat slechts één, de sterkste, overblijft.

  En verder. Wortelen verdragen het bemesten van de bedden met verse mest in het jaar van zaaien niet - ze worden scheef en ruig. Mest kan alleen vooraf worden toegediend, onder de vorige oogst, een jaar vóór het zaaien van wortelen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar