2 recensie (s)

 1. Yana Krupka

  Paprikabladeren veranderden van donkergroen naar lichtgroen. De vruchten worden gevormd en rijpen geleidelijk, andere kenmerken heb ik niet opgemerkt. Gaat het goed met mijn planten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Als de planten vruchten afwerpen, is alles in orde. Een zieke plant zal normaal geen vruchten kunnen vormen. Maar als de plant iets begint te missen, kan de vruchtvorming aanzienlijk vertragen of helemaal stoppen. Daarom moeten maatregelen worden genomen.

   De lichtgroene kleur van de bladeren geeft aan dat de plant stikstof mist. Het gebrek aan voedingsstoffen wordt veroorzaakt door hun hoge consumptie voor vruchtvorming. Voed de planten met kunstmest die stikstof bevat - ammoniumnitraatoplossing (1 eetlepel per 10 liter water), kippenmestinfusie (1:15), kruideninfusie (1:10). Bij massale vruchtvorming kan topdressing 2-3 keer per week nodig zijn. Maar houd er rekening mee: intensieve stikstofvoeding moet gepaard gaan met fosfor- en kaliumsupplementen (volgens de instructies), anders kunnen de planten beginnen te vervetten.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar