6

6 recensie (s)

 1. T. Budzyuk regio Moskou

  Klopt het dat je wortels in de herfst niet hoeft te rooien, maar ze gewoon onder een afdak in de tuin hoeft te laten staan ​​en in de lente de verse groente kunt oogsten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Ja, dat kan. In de late herfst worden de worteltoppen afgesneden. Nadat de bovenste laag grond bevriest, wordt het bed bedekt met een dikke laag stro of gevallen bladeren, en daar bovenop met dichte agrovezels. Als de winter koud is, gooien ze sneeuw op het bed; als er weinig sneeuw ligt, beschermen ze het tegen de wind. Zorg ervoor dat je je in ieder geval beschermt tegen knaagdieren met sparren takken.

   In het voorjaar, nadat de sneeuw is gesmolten, wordt de bescherming verwijderd en wordt de oogst van vorig jaar als vers geoogst. Op dezelfde manier kun je daikon, radijs en koolraap voor de winter laten staan.

   antwoord
 2. Dmitri SEVERINCHIK

  Dit jaar was ik vooral blij met de worteloogst - het is geen zonde om erover op te scheppen! Het draait allemaal om de eigenaardigheden van het zaaien.
  Ik snij kegelvormige terpen van 20-25 cm hoog over een bed dat sinds de herfst is voorbereid en goed bemest, op elke rand teken ik ondiepe groeven en zaai er wortelzaden in. Ik moet de ruimte tussen de voren mulchen (met stro, hooi of gras).
  Nadat de scheuten zijn uitgekomen, zorg ik ervoor dat de wortels worden uitgedund. Tijdens het seizoen vergeet ik niet regelmatig het onkruid te verwijderen en de grond los te maken, door in ruggen te telen gaat dit gemakkelijk. Als gevolg hiervan groeien en ontwikkelen wortels gemakkelijk, zowel in de breedte als in de diepte.

  antwoord
 3. Boris Shiroky, Irkoetsk

  WANNEER WORTELEN ZAAIEN

  Een fout die tuinders maken is het voorbereiden van bedden voor wortels in de lente. Ik maak de bedden klaar en plant de zaden in de herfst. Gedurende de winter zal de aarde bezinken en werken als een pomp, waarbij vocht uit de diepe lagen wordt opgezogen en in de bovenste laag wordt vastgehouden. De zaden zitten in de vochtige toplaag en zullen zeker ontkiemen. Dankzij deze aanplant heb ik elk jaar een goede wortelkieming, van verschillende variëteiten.

  antwoord
 4. Lydia GALKINA, Koersk

  Wortelen in augustus

  Als ik in augustus naar de tuin kijk, begrijp ik al wat de worteloogst dit jaar zal zijn. Meestal word ik blij van mijn observaties. Maar als de wortelgewassen niet snel genoeg groeien, voed ik ze in de tweede helft van de maand met een oplossing van nitrofoska (1 eetlepel per 10 liter water). Om de wortels in de winter goed te houden, besproei ik de planten begin september met een oplossing van kaliumchloride (50 g per 10 l water).

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Om wortelgewassen volledig te laten ontwikkelen, moeten ze voldoende vocht krijgen. Er wordt één keer per week water gegeven, waarbij de grond wordt bevochtigd tot een diepte van minimaal 20 cm met een stroomsnelheid van 20-30 liter per 1 m2. Op dit moment mogen droogtes op wortelbedden niet worden toegestaan: onregelmatig water geven leidt tot scheuren.

  Het voeren zal ook een nuttige gebeurtenis zijn. In augustus is bladtoepassing van fosfor-kaliummeststoffen met een snelheid van 10 g per 10 liter water het meest geschikt. Wortelvariëteiten, waarvan de kop zichtbaar is boven het grondoppervlak, moeten schoffelen om vergroening te voorkomen. Het is niet nodig om de vroege oogst in de bedden te overbelichten: dit kan een verslechtering van de smaak veroorzaken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar