6 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  lila is in wezen pretentieloos. En waar je hem ook plant, hij groeit en bloeit.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - We kunnen het eens zijn met uw stelling met betrekking tot de gewone lila en zijn variëteiten. Vooral als je standpunt is gebaseerd op waarnemingen in een bepaalde regio. In koelere streken van het land moeten struiken worden beschermd tegen noordelijke winden en voorjaarsvorst. Beschadigde bloeiwijzeborstels bloeien niet, maar drogen enorm uit. Ook is het van belang dat het grondwater op de locatie niet dichter dan 1 m van het bodemoppervlak komt te liggen. In een moerassig gebied wordt de plant geplant op een kunstmatig gecreëerde heuvel van vruchtbaar land, gegoten op een ondergrond van puin en zand. En nog een ding: in de volle schaduw ontwikkelen seringen zich slecht, worden ziek, bloeien niet en kunnen afsterven.

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Is het nodig om het plantgat te vullen met voedingsbodem - een gewone tuin zal niet werken?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Geschikt als het in uw omgeving vruchtbaar genoeg is, niet zwaar en niet zuur. Dit is echter zeldzaam. Gewoonlijk zijn tuingronden van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is raadzaam om gegranuleerde complexe minerale meststof (niet meer dan 200 g), as (50-70 g), beendermeel (1 kg) en ten minste 5 emmer voedzaam organisch materiaal (compost) aan dergelijke grond toe te voegen bij het planten van seringen. Als de grond zwaar is, voeg dan turf toe. Zorg er tegelijkertijd voor dat er geen groot verschil is in de mechanische samenstelling van de voorbereide grond en de originele. Anders zal water zich verzamelen en stagneren in het gat. Lila, geplant in een voorbereide voedingsbodem, geeft sterke wortels, wat de kwaliteit van de overwintering en de verdere algemene ontwikkeling van de struik zal beïnvloeden.

   raad
   De zaailing moet in het midden van de put op een heuvel van vruchtbare grond worden geïnstalleerd, de wortels rechttrekken, ze bedekken met hetzelfde substraat en verdichten. Het is beter om te planten bij koel, bewolkt weer of 's avonds. Geef de grond na het planten overvloedig water en mulch met humus (een laag van 5-7 cm.)

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  wat moet de diepte van het plantgat voor seringen zijn en hoe diep mag de zaailing zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het feit is dat de grootte van de put afhangt van de grootte van het wortelsysteem van de zaailing zelf, evenals van de kwaliteit van de grond in uw omgeving. Hoe hoger het is, hoe minder je hoeft te graven. De geschatte diepte is 50 cm Seringen worden meestal zo geplant dat de wortelhals zich ter hoogte van de grond bevindt (de beste optie). Als je weet dat het zelf wortelt, kun je het een beetje verdiepen (dit stimuleert de ontwikkeling van extra wortels). Om ervoor te zorgen dat een exemplaar dat is geënt op een zaailing van gewone lila zo min mogelijk wilde groei heeft, wordt het zo geplant dat de wortelkraag zich ter hoogte van de grond bevindt of 2-3 cm hoger, en de entplaats, respectievelijk, zelfs hoger.

   VOOR MEDEDELING
   Een plant geënt op Hongaarse lila of liguster is minder levensvatbaar, het is beter om te proberen deze naar de eigen wortels over te brengen door iets dieper te planten of de stengel boven de entplaats te spudden. Hoewel het betrouwbaarder is om er laagjes van te krijgen of wortelstekken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar