2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Actief groeiende en bloeiende kamerplanten regelmatig besproeien (maar niet de bloemen!) en tijdig water geven. Voed ze.
  Houd vetplanten in het volle licht, geef matig water en geef geen voeding. Herplant cyclamen die het einde van hun rustperiode hebben bereikt in verse grond.
  Plaats exemplaren die de grootte van de container zijn ontgroeid in grotere containers.
  Bij grote bomen verwijdert u een paar centimeter van de bovenste laag aarde en voegt u verse aarde toe.

  Verminder eind augustus de watergift van bol- en knolgewassen waarvan de bovengrondse delen in de herfst afsterven (gloxinia's, enz.) om ze voor te bereiden op de rustperiode. Verminder ook de watergift voor azalea's en camelia's die bloemknoppen hebben gevormd.
  Haal tegelijkertijd alle kamerbloemen die de zomer buiten doorbrengen in huis. Voordat u dit doet, moet u de planten en containers waarin ze groeien stofvrij maken. Verplant groene huisdieren die in de volle grond zijn geplant in potten.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Begin vanaf het begin van de maand met het verdelen en herplanten van vaste planten. $ Voortplanting van struiken door groene en halfverhoute stekken werkt goed. Velen van hen planten zich goed voort door gelaagdheid. Voed gladiolen in de ontluikende fase met fosfor-kaliummeststoffen. Dezelfde voeding is nuttig voor vaste planten en... struiken. Dit bevordert een betere vorming en rijping van knoppen, verhouting van scheuten en verhoogt de vorstbestendigheid van planten. Geef de dahlia's in de eerste week van augustus voor de laatste keer voeding met deze meststoffen.

  Bij geënte planten (seringen, rozen, enz.) Knip de wilde planten tijdig uit.
  Als uw lelies langer dan drie jaar op één plek staan, plant ze dan opnieuw. Het is beter om dit anderhalve maand na de bloei te doen. Behandel ze vóór het planten met een fungicide (Maxim, Vitaros, Fitosporin M) om de bollen tegen ziekten te beschermen. % Geef de rododendrons minder water om de groei van secundaire scheuten te stimuleren en de planten zich op de winter te laten voorbereiden. Mulch de grond onder de struiken met zure turf of verrot dennenafval.

  Verwijder de scheuten van asters die zijn overgebleven voor zaad.
  Verzamel zaden van bloemgewassen die je in de toekomst wilt laten groeien. Plaats ze in zakken en label ze met {naam, ras, jaar van collectie).
  Plant aan het einde van de maand hazelhoenders, krokussen, colchicums en vroegbloeiende kleine bloembollen (witte bloem, pushkinia, chionodoxa, enz.).

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar