4

4 recensie (s)

 1. Alexander Viktorovich, dorp Verzilovo, regio Moskou

  De meeste van onze appelbomen ontwikkelen zich normaal, maar halverwege de zomer verschijnen er pijnlijke vlekken op de toch al grote vruchten, en na een tijdje rotten de vruchten volledig. We zijn bijna de hele oogst kwijtgeraakt. Als ik me niet vergis, is dit een korstje? Hoe ermee om te gaan en is het niet besmettelijk voor andere appel- en perenbomen?
  Twee appelbomen staan ​​​​van het begin van het groeiseizoen tot het einde van de zomer behoorlijk "saai": hangende en kleine bladeren, grijs van kleur, kleine vruchten, en er zijn er maar heel weinig - dit is niet het eerste jaar dat dit gebeurt naar hen. (zie foto). Kun je me vertellen wat er aan de hand is?

  Appelbomen in vlekken en een punt, bitter - wat voor soort ziekte en hoe te behandelen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Beste Alexander Viktorovitsj! Bij appelbomen is dit zowel schurft als monilia. Deze schimmels zijn altijd in de lucht aanwezig en infecteren bij nat weer rassen die niet resistent zijn tegen schurft. Folkmedicijnen zullen niet helpen. Het enige dat helpt, is in de zomer vijf keer sproeien met killer-chemicaliën. Er zijn veel anti-schurftmedicijnen te koop. Maar persoonlijk kocht ik 30 jaar geleden appelboomzaailingen van schurftresistente variëteiten. En nu pluk ik schone appels.

   Tweede vraag. Snijd de tak af. Als je binnenin dood hout ziet, betekent dit dat de tak binnenin tijdens een van de winters bevroren is. Het is de moeite waard om gezonde takken lager op de stam te vinden en ze te laten groeien, en de zieke te kappen.

   antwoord
 2. Irina Panteleeva

  De appels zijn geweldig geworden. Maar velen van hen hadden al vóór de oogst scheuren, en daarna gingen dergelijke vruchten snel achteruit. Bovendien barsten alleen mijn appels; de appels van mijn buurman waren allemaal intact. Wat kan de reden zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   — De ziekte is niet duidelijk beschreven, dus er kunnen twee antwoorden zijn.
   Als zich waterige plekken op de vruchten vormen, die vervolgens lichtbruin worden, kreuken, verharden en bedekt raken met scheuren, dan is alles niet zo erg - dit is het gevolg van booruithongering (gebrek aan boor in de grond). Controlemaatregelen: het toevoegen van boor aan de grond (ongeveer 300 g per stamcirkel van elke boom) of het besproeien van de kroon met een 0,02% oplossing van boorzuur. 2Als er stervormig barsten van appels optreedt (vooral rond de cup), is dit slecht. Dit is het resultaat van een virale ziekte die sterfruitkraken wordt genoemd. Zieke bomen worden gekenmerkt door een vertraagde ontwikkeling, slechte bloei en lage opbrengst. Er zijn geen remedies voor de behandeling.

   Controlemaatregelen: vernietiging van zieke bomen en onkruid eromheen, bestrijding van bladluizen - de belangrijkste drager van het virus.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar