hoe 1

 1. Elena Pisarenko, regio Saratov

  Irissen: zodat de bloemen niet kleiner worden

  Irissen groeien al vele jaren in onze tuin, de bloemen zijn pretentieloos en verrassen ons met hun vroege bloei. Maar om ervoor te zorgen dat de struiken mooi zijn en de bloemen niet kleiner worden, moeten ze opnieuw worden geplant.
  De beste tijd om de struik te verdelen en irissen opnieuw te planten is eind juli - begin augustus. Graaf de struik voorzichtig uit met een smalle vork, snijd de wortelstok door met een scherp, schoon mes, bestrooi hem met as en laat hem 15-20 minuten staan. Het belangrijkste is om het niet klein te maken; elke divisie moet minstens één jaarlijkse link en een waaier van bladeren hebben.
  Bij het planten verkort ik de bladeren en wortels tot 10 cm, voor het planten selecteer ik grotere ventilatoren. Ik plaats de "achterkant" van de wortelstok ter hoogte van het grondoppervlak, zorg ervoor dat de scheiding niet omvalt en dat de waaier van bladeren rechtop blijft staan. Rondom de beplante percelen maak ik een lage rand van grond, zodat er bij het watergeven geen water kan ontsnappen. Ik geef de aanplant onmiddellijk water met warm water.
  In plaats van as kunnen sneden op de wortelstokken worden besprenkeld met gebroken steenkool of bedekt met schitterend groen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar