hoe 1

  1. Olga Guseva, dorp Khoteichi, district Orekhovo-Zuevsky. Regio Moskou

    Veel tuinders planten geen dahlia's omdat ze niet weten hoe ze hun knollen in de winter moeten bewaren. Dit probleem kwam ik ook tegen. Mijn balkon is niet geglazuurd en de wortels worden nat in de koelkast.
    Elk jaar moest ik nieuwe knollen kopen, maar nu zijn ze duur geworden. En toen hielp mijn man me: hij stelde voor de knollen op te slaan in een waterput in de datsja. Dit is een betonnen put van 2 meter diep, waarin alle technische kranen voor de warmte- en watervoorziening van de woning worden geleid.
    Vorig jaar heb ik de knollen gedroogd, in een doos gedaan, met spaanders bestrooid, mijn man deed de doos in een net en liet hem in de put zakken. In het voorjaar zagen de knollen eruit alsof ze net waren opgegraven. Dit jaar wil ik proberen de knollen in paraffine te dopen (ik las het op tuinierwebsites).

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar