2

2 recensie (s)

 1. Olga Sibur. Kamenka-dorp

  Waarom begonnen zich extra koolkoppen te vormen op de koolstelen in de tuin? De belangrijkste koolkoppen op dergelijke planten werden klein.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   “Dit gebeurt als het apicale groeipunt, dat zich in de koolkop bevindt, gewond is geraakt of is overleden. Een andere vraag is waarom het stierf of stopte met groeien.
   Er kunnen verschillende redenen zijn, maar meestal bevriezen de knoppen in het vroege voorjaar als gevolg van terugkerende vorst. In de zaailingfase is de bovenste knop nog niet bedekt door bladeren en is deze gevoeliger voor lage temperaturen dan in de volwassen staat. Daarom kan langdurige kou, en vooral vorst, leiden tot de gevolgen die in de vraag worden beschreven. Om dit te voorkomen, moet u niet overhaast beginnen met het planten van zaailingen, en als er vorst of een langdurige temperatuurdaling wordt voorspeld, bedek de kool dan met spunbond.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar