1

hoe 1

  1. Alla

    De meest gunstige periode voor het planten van remontante frambozen is oktober.

    Omdat planten 8-10 jaar lang op één plek goed vrucht dragen, heb ik een zonnig gebied voor ze gereserveerd, beschermd tegen de wind. In de plantgaten voeg ik 0,5 emmers compost of mest en 1 eetl. toe. houtas. De afstand tussen planten op een rij is 50-70 cm, de rijafstand is 1,5-2 m. Ik plant op de diepte waarop de zaailingen eerder groeiden: degenen die te hoog of begraven zijn geplant, wortelen slechter. Na het planten zorg ik ervoor dat ik hem water geef (zelfs in de regen!) - 3-5 liter per struik. En ik mulch de grond onmiddellijk met humus of turf (dit helpt vocht vast te houden en remt de groei van onkruid). Bovendien geef ik het water met mest "thee": 2 kg mest (soms vervang ik het door rot fruit) en giet 40 liter water in een gietijzeren bad, en na 2-3 dagen de genezende infusie voor het water geven van de planten is gereed. Mest bevat veel zuren die hard, alkalisch kraanwater verzachten.
    Direct na het planten heb ik de frambozenstelen afgesneden, waarbij ik stronken van 20-30 cm hoog laat staan, zodat de wortels in het voorjaar sneller kunnen gaan werken. Na het verschijnen van jonge scheuten verwijder ik deze stengels. In het voorjaar worden frambozenaanplantingen in de herfst gedeeltelijk gemulleerd met zwart SUF-spingebonden, zodat wanneer wortelscheuten verschijnen, deze als een gordijn uit elkaar kunnen worden getrokken en de open ruimte voor plantengroei wordt vergroot.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar