1

hoe 1

 1. Zukhra Gzynutdinova, district Tsjechov, regio Moskou.

  Ik ben een fan van tomaten. Elk jaar kweek ik 120-130 struiken, ik koop zaden van verzamelaars. Natuurlijk wordt het elk jaar moeilijker om voor een vrij grote plantage te zorgen, maar de wens om nieuwe variëteiten te leren weegt zwaarder dan al mijn gezond verstand

  Moderne variëteiten zijn zeer divers. Ik zwijg al over de smaak - alles is heerlijk. Maar wat zijn ze mooi! Je gaat de kas in en aan de struiken hangen tweekleurige, strepen, anthocyanen, fel oranje, roze, karmozijnrood... Je kunt urenlang bewonderen.
  Ik kocht tomatenzaden in de winkel, plantte ze en kweekte ze, maar in de zomer aten de kinderen mijn tomaten niet, maar gingen ze naar de markt, zoals ze zeiden, 'om lekkere te kopen.' De mijne werden voornamelijk gebruikt voor het spinnen. En ik dacht. Ik ging op zoek naar zaden van verzamelaars en koop al jaren alleen maar bij hen. En de kinderen gingen niet meer naar de markt om tomaten te kopen en begonnen de mijne te eten.
  Ondanks de overvloed aan nieuwe rassen reserveer ik elk jaar 10 procent van mijn tomatenbedden voor tomaten die ik wil sparen. Deze lijst van mij omvat Mazarin, Yusupovsky, Jubilee Tarasenko, Puzata Khata, One Hundred Poods, Pink Elephant en verschillende anderen.
  Alle variëteiten zijn goed bekend bij tuinders, behalve misschien twee: Mazarin en Yusupovsky. Ze zijn zeldzaam, ze zijn moeilijker te kopen, ze zijn ooit vanuit Oezbekistan naar mij gebracht. Mazarin is groot, met een zeer rijke tomatensmaak, maar niet fruitig. De smaak hangt uiteraard voor een groot deel af van de hoeveelheid zon in de zomer. Yusupovskie - een zoete, vlezige variëteit, zoals Bull's Heart.
  Ik plant ook altijd Jubilee Tarasenko - zeer productieve tomaten, goed voor draaien en drogen.
  Ja, nu is er een enorme selectie tomaten, en ze zijn allemaal mooi en smakelijk. Maar ik wil mijn favoriete smaak niet verliezen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar