2 recensie (s)

 1. Alexey VOLODIKHIN, agronoom, Moskou

  In het voorjaar worden traditioneel stikstofmeststoffen op krenten toegepast. Meestal is één voeding voldoende - onmiddellijk als de bladeren beginnen te bloeien (2 eetlepels ureum of ammoniumnitraat per 10 liter water; watergift - 10 liter per struik). Maar indien mogelijk is het beter om de bemesting met stikstof in twee delen te verdelen: 70% van de norm wordt toegepast op het moment dat de bladeren bloeien, en de resterende 30% wanneer de eierstokken beginnen af ​​te brokkelen (een klein deel van de eierstokken brokkelt altijd af - dit is een normaal fysiologisch proces en u hoeft er niet bang voor te zijn). Het tweede deel bevordert de vorming van nieuwe bloemknoppen en dit is een goede basis voor de toekomstige oogst. Voor de voorjaarsvoeding van krenten kunt u alle minerale stikstofmeststoffen gebruiken, maar als u naar het ideaal streeft, verdient het de voorkeur om de planten in de bladbloeifase ammoniumnitraat te geven. Het verbetert de scheutgroei en verhoogt de hoeveelheid suiker in bessen. Op het moment dat de eierstokken afvallen, zou ureum geschikter zijn. Onder invloed hiervan worden er volgend jaar meer bloemknoppen gelegd.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Voor het eerst voer ik krenten en kruisbessen onmiddellijk nadat de sneeuw is gesmolten. Rond elke struik strooi ik ammoniumnitraat (60 g), ammoniumsulfaat (80 g) en ureum (50 g). Om stikstof te behouden, verwerk ik ureum in de bodem. Ik herhaal deze voeding totdat de knoppen opengaan.

  Eind mei gebruik ik toortsinfusie. Ik verdun de mest in een vat met warm water (1:5), laat het drie dagen staan, voeg water toe aan de resulterende massa zodat de verhouding 1:10 is. Na goed mengen giet ik 7-8 liter infusie onder elke struik.

  Ik zorg ervoor dat ik krenten en kruisbessen mulch. Hiervoor is er altijd gemalen dennen- en sparrenschors op voorraad (laag circa 5 cm). Eerder mulchte ik de struiken met turf, droog gras en bladeren. Maar het blijkt dat de schors van naaldbomen nuttiger is. Naast het feit dat het snel ontleedt en in nuttige humus verandert, beschermen de fytonciden, tannines en harsen planten tegen verschillende schimmelziekten en schadelijke insecten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar