3

3 recensie (s)

 1. Elena Pisarenko

  OKERNOTEN VOOR MESTSTOF... NOTEN

  Nu verbouwen veel zomerbewoners walnoten op hun percelen en worden ze geconfronteerd met zo'n ramp als hol fruit.
  Veel mensen denken dat dit te wijten is aan onjuiste opslag, maar in feite komt het door een ziekte van de boom zelf. En het heet "bruine vlekken". Sommige tuinders letten hier niet op, maar tevergeefs: als er na verloop van tijd geen maatregelen worden genomen, kan de boom afsterven. Daarom is het absoluut noodzakelijk om in de herfst 3-4 keer met Bordeaux-mengsel te behandelen met een interval van 1,5 week.
  Nu zal ik je vertellen hoe we walnoten voeren... met noten. We krijgen een zeer goede oogst en daarom eten we onze noten het hele jaar door. Maar we gooien de schelpen niet weg, maar stoppen ze in een doos en verzamelen ze tot het voorjaar.
  In het voorjaar verbranden we de notendoppen en strooien deze as onder onze walnotenboom. Daarom voeden we de boom met een alkalische complexe meststof. Het heeft geen zin om de schelpen simpelweg in een subboom te plaatsen, omdat ze gedurende meerdere jaren zullen ontbinden. Je kunt ook andere gewassen bemesten met walnootas.

  antwoord
 2. Albina SOLOVEY

  Ik merkte dat de walnootbomen last hadden van bruine vlekken - er verschenen bruine vlekken op de bladeren, die steeds talrijker werden. Ruwheid is zichtbaar aan de achterkant van de bladeren - dit zijn schimmels die zich zeer snel vermenigvuldigen en gezonde delen van de plant infecteren. Als gevolg hiervan worden de vruchten klein en worden de korrels zwart en drogen ze uit. Om de ziekte te bestrijden, nog voordat de knoppen opzwellen, bespuit ik de noot met 3% Bordeaux-mengsel of een sterke ureumoplossing (700 g per 10 liter water). Na 10 dagen - opnieuw. Als de zomer regenachtig is, verwerk ik het in juli opnieuw. In de herfst hark ik de bladeren op die van een zieke boom zijn gevallen en verbrand ze.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Dergelijke controlemaatregelen hebben weinig effect op het spotten. Daarnaast kunt u fungiciden gebruiken en de behandelingen 20 dagen vóór de oogst voltooien. In dit geval moet u niet alleen de plant zelf besproeien, maar ook de grond eronder, nadat u deze eerder hebt losgemaakt. Na de oogst opnieuw verwerken.
   Alexander SHKLYAROV, Cand. van wetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar