2 recensie (s)

 1. Michail Lukyanov, Vladimir

  De fruitboom is jong, maar de takken hangen slap. Hoe de situatie op te lossen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   — Hangende skelettakken aan jonge bomen kunnen worden veroorzaakt door te vroege vruchtvorming of onvoldoende fysiologische compatibiliteit van de telg met de onderstam, zwakke verdikking van te lange takken. Het corrigeren van hangende kronen kan op twee manieren:

   – skelettakken worden omhooggetrokken en vastgebonden aan een stam of paal;
   – dunne lange takken worden gesnoeid om de vertakking te bevorderen.
   Als zich sterke herstellende gezwellen hebben gevormd in de bochten van de hangende takken, is het dankzij een van deze, beter gelegen, mogelijk om een ​​nieuwe geleider van de skelettak te vormen, zodat deze niet naar beneden hangt, maar 50-60 graden groeit richting de kofferbak.
   De rest moet in een ring worden gesneden.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar