2 recensie (s)

 1. Nina Efimova, Oeljanovsk

  Veel van mijn vrienden staan ​​onverschillig tegenover pompoen. Ze zijn het niet gewend om het te eten, ze weten niet wat ze moeten koken. Mijn familie is er dol op en mijn kleindochtertje heeft de heerlijkste pompoensoep. Daarom zoek ik elk jaar naar pompoenpitten in de winkels, ik wil iets nieuws. Er zijn inmiddels zoveel soorten dat je ze kunt blijven planten. Jammer dat je van elke soort maar één zaadje nodig hebt, de oogst is groot. Waar moet ik het opslaan? En je kunt niet teveel pompoen eten. Onze rassen wisselen dus ieder jaar, maar ik zaai altijd drie rassen. De meest geschikte voor pap is Pink Banana. Meer een torpedomeloen. De smaak is niet erg helder, aangenaam zoet, de pap is heerlijk. En pompoen bewaart goed. Je snijdt het stuk af dat je nodig hebt, legt de rest in de koelkast en hoeft je geen zorgen te maken dat het bederft. Het zal een beetje verwelken - dat is alles. Als je een zoete pompoen nodig hebt, snijd dan de Winter Sweet-pompoenvruchten. We bakken de stukken in de oven, je hoeft niet eens met suiker te bestrooien.

  Als je iets zoets wilt, giet je vóór het bakken honing over stukjes van andere soorten die minder suiker bevatten. Als ze eens wisten hoe lekker het is! En trouwens: heel nuttig.
  We houden van de variëteiten Mramornaya, Tsukat, Zorka.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Enkele interessante feiten over pompoen

  De mensheid verbouwt dit gewas al meer dan 7000 jaar overal behalve Antarctica.
  Er zijn ongeveer 800 soorten pompoen, waarvan er ongeveer 200 eetbaar zijn.
  De grootste pompoen die in het Guinness Book of Records staat, werd in België geteeld. Het gewicht overschreed een ton - 1190 kg.
  Niet alleen het vruchtvlees, maar ook pompoenbloemen worden gebruikt bij het koken, en niet alleen voor het decoreren van gerechten: ze worden gebakken, gebakken, toegevoegd aan soep en zelfs gevuld!
  Pompoen wordt traditioneel gebruikt voor het bereiden van pappen, soepen, salades, desserts, taarten bakken, jam maken, cakes, gebakjes en gekonfijt fruit maken.
  Pompoensap is het belangrijkste element van een liefdesdrankje.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar