hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Ongeveer 25-30 jaar geleden waren delphiniums vooral populair, omdat ze de rol speelden van een verticaal accent in de tuin. Ik werd gefascineerd door de verscheidenheid aan kleuren en... Uiteraard zijn de bloemen eenvoudig en dubbel, met of zonder oog in het midden. Ik was ook verrast door hun weerstand tegen ongunstige omstandigheden en hun overlevingsvermogen. Na tientallen jaren van vergetelheid verschenen delphiniums op de markt met een breder scala aan hoogtes, bloemgroottes en mate van badstof. Maar zoals vaak gebeurt, zijn verliezen bij de ene onvermijdelijk als je in de ene voordeel hebt behaald. Nieuwe hybriden vragen bijvoorbeeld meer aandacht in de zorg, zijn gevoeliger voor ziekten en hebben daardoor een kortere levensduur.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar