2 recensie (s)

 1. Ekaterina KHARCHEVKINA, stad Lyubokhna, regio Bryansk.

  Ik verwijder mos en korstmossen van bomen zonder ze schoon te maken. Ik meng 1 kg zout, 2 kg houtas, 2 gemalen stukjes wasmiddel, giet er 10 liter water bij en meng zo grondig mogelijk zodat alles oplost. Met een brede borstel breng ik de resulterende compositie aan op de aangetaste delen van de planten. Na enige tijd zal er geen spoor meer van het korstmos overblijven!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Deze behandeling is effectief als fruitbomen niet zwaar bedekt zijn met schadelijke gezwellen. Als de tuin wordt verwaarloosd en bijna alle planten worden aangetast door mos en korstmossen, moet je eerst sanitair snoeien. Daarna is het noodzakelijk om grote delen van de begroeiing mechanisch te verwijderen (door te schrapen) en de bomen vervolgens te behandelen met een oplossing van ijzersulfaat (300 g poeder per 10 liter water).
   Als er periodiek mossen en korstmossen verschijnen, moet u het antischimmelmedicijn Skor gebruiken: verdunnen volgens de instructies en de bomen in het vroege voorjaar besproeien totdat de knoppen opzwellen.

   Maria MOROZOVA, agronoom

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar