hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het kweken van zaailingen op een vensterbank is een interessante, vermakelijke en gokactiviteit. Je wilt altijd een beter resultaat behalen dan je buurman.
  Daarom voer ik, voordat ik het kweek, de voorbereiding van de zaden vóór het zaaien uit: sorteren, desinfectie in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en altijd uitharden. Op de gezwollen zaden van warmteminnende gewassen (tomaten, paprika, komkommers) pas ik lage temperaturen toe om de weerstand van de planten tegen weersomstandigheden te vergroten. De vruchtvorming begint dus eerder en de oogst neemt toe.
  Gezwollen tomatenzaden bewaar ik bijvoorbeeld jaarlijks 18 uur bij een temperatuur van 2 tot 6 graden, daarna 20 uur bij een temperatuur van 5 graden. Ik heb verschillende perioden van een dergelijke verharding bestudeerd: 10, 20, 30, 20 dagen - en was ervan overtuigd dat een verharding van XNUMX dagen de beste resultaten oplevert.
  Tomaten uit dergelijke zaden werden krachtiger, onderscheiden zich door vroege rijping en verhoogde productiviteit.

  Vorig seizoen heb ik 30 verschillende soorten tomaten gekweekt. De beste qua opbrengst was de Iraanse Miracle. Deze grootbloemige variëteit was als eerste rijp. Het vruchtgewicht is van 1 tot 1,5 kg.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar