2 recensie (s)

 1. Nikolaj BASLIJK, Smolensk

  Eind april - begin mei transplanteer ik de selderij in het tuinbed (ik kweek de zaailingen zelf). Ik stuur een deel van de geurige zaailingen naar een apart bed en plaats de overige zaailingen op plekken in de tuin. Feit is dat de geur van selderij veel ongedierte afstoot. Daarom plant ik altijd 3-4 planten in het tuinbed naast de tomaten, en elk 4-5 planten in het koolbed.
  In de zomer maak ik minstens één keer per week de grond rond de selderij los en wied ik de aanplant tijdig. Ik krijg altijd een uitstekende oogst van zowel wortel- als bladsteelderij.

  antwoord
 2. Angelina Sjevtsova

  SELDERIJ: MIJN GROEITECHNOLOGIE

  Jaarlijks kweek ik verschillende soorten selderij: blad, bladsteel en wortel. Ik heb verschillende variëteiten gekozen die de beste oogst opleveren:
  – lommerrijk – Levendigheid, Kartuli, Tender;
  – gesteeld – witte veren, goudkleurig, malachiet, jong;
  – wortel – Gribovsky, Diamant, Maxim, Esaul.
  Half april maak ik een verwarmd eiland in de kas klaar. Om dit te doen, rond een vierkant
  bedden van 2x2 m, ik graaf een sloot van 20 cm diep en ongeveer 30 cm breed. Ik gooi grote houtsnippers op de bodem van de sloot en leg er verse koeienmest op. Ik bedek ze met stro en geef ze royaal water met heet water. Zo warmt het bed op. Ik transplanteer er selderijzaailingen op. Een week later voed ik met een oplossing van kaliumsulfaat (1 theelepel per 10 liter water). Ik geef water als de grond droogt. In een kas winnen selderiezaailingen snel aan kracht. Ik transplanteer het naar een vaste plaats als de dreiging van terugkerende vorst voorbij is. Bij het klaarmaken van het hoofdbed voeg ik 4 tot 6 kg rotte mest of 2-3 kg compost toe voor het graven, evenals 15-20 g ureum, 30-40 g superfosfaat en 10-15 g kaliumchloride per 1 m² Hierdoor wortelt de bleekselderij goed en levert een uitstekende oogst op.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar