2 recensie (s)

 1. Svetlana Fainchik, Mytishchi

  Moet ik de takken van een nieuw geplante zaailing snoeien? Hoe dit correct te doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Als in de lente regelmatig water kan worden gegeven, wordt het snoeien alleen uitgevoerd om de kroon te vormen, dat wil zeggen dat alle laterale skelettakken met ongeveer een derde worden afgesneden en dat de vervolgscheut 15-25 cm hoger moet zijn dan alle laterale skelettakken takken. Voor krenten, kruisbessen en kamperfoelie blijven na het planten 3-4 knoppen achter op goed ontwikkelde scheuten en worden de rest van de takken afgesneden. Bij bessenstruiken kan dit zowel in de herfst als in de lente worden gedaan. Bij het planten in de herfst worden zaailingen in de regel niet gesnoeid, omdat deze techniek de winterhardheid van planten vermindert. Alleen gebroken en zeer gedroogde takken worden gesnoeid.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar