4 recensie (s)

 1. Sofia Ivanova Krasnodar

  Ik ben een beginnende zomerbewoner, ik besloot voor de eerste keer tomaten te zaaien. Vertel me, op welk tijdstip moet dit gebeuren?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De timing van het zaaien van tomatenzaden hangt af van de timing van het planten van zaailingen in een kas of open grond, evenals van de variëteit. Er moeten gemiddeld 45-65 dagen verstrijken tussen ontkiemen en planten; hier moet je nog eens 5-7 dagen toevoegen voor zaadkieming. Voor vroegrijpe variëteiten zal de leeftijd van zaailingen voordat ze op een vaste plaats worden geplant 45-55 dagen zijn; voor middenseizoen -55-60 dagen; en ongeveer 70 dagen voor hoge hybriden en laatrijpe variëteiten. Je mag de zaden niet eerder zaaien dan deze tijd: het planten van oudere planten geeft een negatief resultaat, omdat ze vaak uitstrekken, later bloeien, minder goed tegen verplanten en mogelijk geen knoppen vormen op de eerste tros.

   antwoord
 2. Nina Samgina, Kropotkin, regio Krasnodar

  Mijn ramen zijn op het noorden gericht, er is niet genoeg licht voor zaailingen. Welke lampen kun je het beste kiezen voor verlichting?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De meest populaire voor het verlichten van zaailingen zijn de volgende: fluorescentielampen, natriumlampen en LED-fytolampen. De eenvoudigste en goedkoopste zijn fluorescentielampen: ze geven geen warmte af en verbruiken geen grote hoeveelheid energie. Maar ze maken nauwelijks gebruik van het rode spectrum; ze moeten dicht bij de planten worden geïnstalleerd.
   Met een natriumlamp kun je een lichtstraal in het gewenste spectrum richten en is hij bovendien voorzien van een ingebouwde reflector; verbruikt weinig energie en straalt een warm licht uit dat niet irriterend is voor de ogen. De beste zijn fytolampen die een minimaal energieverbruik opleveren en krachtige straling produceren in het rode en blauwe spectrum.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar