hoe 1

 1. N. CHUPIRO Tyumen

  Tien jaar geleden kochten mijn buurman en ik een zuilvormige appelboom van een onbekende variëteit (ons werd verteld dat het Borovinka was, en pas later kwamen we erachter dat zo'n variëteit niet bestaat). In die tijd werd er veel reclame gemaakt voor deze appelbomen; ik werd aangetrokken door hun compactheid en productiviteit.

  Half september koos ik een plek voor de zaailing, beschermd tegen koude wind door een volwassen appelboom. Geplant volgens alle regels.

  De winter van dat jaar bleek erg koud; in december daalde de temperatuur 's nachts tot min 40°. Tot mijn ergernis bevroor het bovenste deel van de boom. Hetzelfde overkwam een ​​buurman. Later las ik dat zuilvormige appelbomen de vorst niet goed verdragen. Ik heb het verdorde deel van de appelboom afgesneden, maar niet opgegraven.
  In de jaren daarna keek ik af en toe naar de “column”. Het begon te overgroeien met takken (dat wil zeggen, er bleef geen spoor van een echte zuilvormige appelboom over) en gebladerte. Twee jaar geleden, in de lente, vond ik er verschillende bloeiwijzen op, en in de herfst plukte ik drie appels. De herfst was droog, dus ik moest de wortels water geven. Het jaar daarop bloeide mijn schoonheid in volle kracht. Het is mijn favoriete boom op de site geworden. Vorig jaar bleek een appeljaar te zijn, en de ‘kolom’ gaf me drie emmers met grote appels met rode zijkanten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar