2 recensie (s)

 1. Irina GURYEVA, geef les. corp. FNC im. Michurin

  Eind april - begin mei (vóór de bloei), wanneer de grond nog niet voldoende is opgewarmd, maar de bladeren al tot bloei zijn gekomen, kun je de bomen een beetje "opvrolijken". Verdun 5 g nitroammophoska in een emmer water (bij voorkeur regenwater) en besproei de planten. Een dergelijke bladvoeding zal helpen om snel het gebrek aan stoffen te compenseren die nodig zijn voor de ontwikkeling van planten (voedingscomponenten werken sneller door de bladeren). Probeer het blad van alle kanten te verwerken. En het is beter om dit 's avonds te doen, zodat de meststof niet verdampt onder de zonnestralen en brandwonden veroorzaakt.

  antwoord
 2. Elena STAROVOYTOVA, oprichtster van de tuinclub Kaluga

  Op een van onze clubbijeenkomsten informeerde een beginnende tuinman naar het verschil tussen stikstof in mest en stikstof in minerale meststoffen. Mest is een organisch product dat ontstaat bij de verwerking van grasachtige massa in de maag van een dier. Deze reeds gedeeltelijk verwerkte organische stof wordt gemakkelijker door planten opgenomen. Maar mest is niet altijd de beste optie als meststof: het kan onkruidzaden, ziekteverwekkers van schimmelziekten enz. bevatten.
  In minerale meststoffen kan stikstof in twee vormen voorkomen: ammonium en nitraat. Vooral in het voorjaar kun je beter de nitraatvorm gebruiken, omdat de wortels van de plant deze bijzondere vorm van stikstof opnemen. De ammoniumvorm kan alleen in de zomer (tot half juli) worden gebruikt, omdat deze alleen door bodemmicro-organismen bij een temperatuur van +20...+25 graden in nitraat wordt omgezet.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar