hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Vorig seizoen deelde een vriend rodekoolzaailingen met mij - ik had er nog nooit een gekweekt. De kool groeide goed en vormde tegen het einde van de zomer dichte koolkoppen. Ik was gelukkig. Maar het bleek dat mijn vreugde voorbarig was.

    De kool bleek volkomen smakeloos. De bladeren zijn te dicht, hard, zonder duidelijke smaak, met een duidelijke bitterheid. Zelfs voor mij was het moeilijk om erop te kauwen, laat staan ​​voor mijn moeder, die een kunstgebit heeft. Om de salade te bereiden, moest je de kool lang en hard pletten. En ik hou niet van “rode kool” in warme gerechten, omdat het grijs-lila en onsmakelijk wordt.

    Wat is er mis met mijn kool? Heb ik ergens landbouwpraktijken gebroken en is het zo hard gegroeid, of heb ik gewoon deze variëteit gekregen? Of is alle rode kool “houten” en niet sappig?

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar