1

hoe 1

  1. Victoria STRELTSOVA, Brjansk

    In de tweede helft van april, zodra de grond goed droogt en niet meer aan de schop blijft plakken, begin ik bedden klaar te maken voor radijs, peterselie, pastinaak, dille, sla en spinazie.
    Voorheen heb ik meststoffen toegepast voor het graven, maar na verloop van tijd realiseerde ik me dat vroege gewassen in de bovenste 5-7 cm grond groeien en soms niet de nodige voeding krijgen, die op de diepte van de schopbajonet terechtkomt.

    Daarom doe ik het nu op deze manier. Eerst graaf ik de grond op, pluk de wortels van het onkruid en dan vorm ik de bedden. Daarbovenop verdeel ik, met een snelheid van 1 m20, gelijkmatig een emmer compost, een literpot as, een handvol krijt en een luciferdoosje met complexe minerale meststoffen. Daarna veranker ik alles met een hark in de grond. Ik probeer de zaden van vroege groenten zo spaarzaam mogelijk te zaaien, zodat er minimaal 15 cm tussen de rijen zit, en minimaal XNUMX cm tussen de planten, vooral sla. Voor deze zaai kies ik voor vroegrijpe groenterassen. En al in mei kom ik naar de tuin voor de eerste oogst van groen en radijs.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar