2 Kommentarer

 1. Nina

  Bandage för trädgårdsdressing

  Framför mitt hus på gatan växande körsbär, som vi har samlats för att rengöra, eftersom det finns tre bra storlek frost-crack-sår på hennes stam. Men djupdykning i biblioteket hittade jag en bok om trädgårdsarbete 1957 upplagan, där jag växte upp avsnittet om behandling av sjuka träd. I synnerhet sägs det att skadan på barken måste bandas med en svart film. Så jag bestämde mig för att prova på körsbär, eftersom hon fortfarande är dömd.

  Våren klippa något överhängande kanterna av såren och bark, bär gummihandskar, har täckt alla tjocka kogödsel (utan halm) blandad med lera i halv. Då skuren i strimlor stor tjock plastpåse bundna deras bål och fix rep. Och hela året till körsbär inte längre berört.

  I början av förra säsongen, efter att ha tagit bort filmen såg jag att alla sår var helt åtspända. I allmänhet har vi lämnat körsbär, har bara brutit kronan. Och vad tycker du? Hon gav en bra skörd!

  Svara
 2. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  För några år sedan plantade jag ett fröplante av en filtkörsbär bakom ett skur som täckte trädet från nordvinden. Bush fångas, började växa, men jag märkte snart att bladen hade höjt och vände inte solen, i söder och nordväst. Vilka slags mirakel?
  Tiden gick, och lövverket trodde inte att acceptera en normal position, även den omvända "undercover" -sidan var synlig. Jag inspekterade noggrant - allt är i ordning med bagage, bark och grenar. Jag började söka henne (jag letade verkligen efter något, jag vet inte vad) och såg plötsligt 4 m från ett träd, bara i nordväst, en buskar med svart vinbär som kom till mig från grannar. Så det var där min körsbär vände sig! Hon såg ut som ett barn, som stänger hennes ansikte med händerna i sikte på något hemskt. Och hon blev rädd av en svart vinbär!

  Jag transplanterade den här busken, och körsbäret satte sig snabbt i ordning. Tyvärr gick det om tre år på grund av en kraftig förändring av tina och frost. Men nu vet jag säkert att körsbär med svarta vinbär är absolut inte vänner.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.