4 Kommentarer

 1. Zhanna och Igor Sychev

  Förläng blomningen av floxen

  Om du vill njuta av skönheten i panicled flox längre, ignorera inte dessa växter.
  Gråta ogräs kring floxer - detta är en av de viktigaste sjukdomskällorna.
  Blommor tolererar smärtsamt en brist på fukt (de förlorar löv, blommor, blommor blir mindre, blommningsperioden minskas). Häll därför 2, 5 liter vatten under busken dagligen i en torka (men försök att inte blöta löv och stam). Vi använder vatten uppvärmt i solen: sprickor från kylan kan gå längs stammen. Byt marken under buskarna med klippt gräs.
  Om en grå beläggning visas på blad och skott (det är pulverformig mögel), tas de drabbade delarna bort, och de återstående planteringarna behandlas med en lösning av kolloidalt svavel (10 g per 10 liter vatten).
  I maj (och sedan också i juli) gödslar vi med en gödsellösning (1:10), med tidigare patched kaliumsalt under buskarna (20 g per 1 kvm).
  Vi tar bort vilda blommor: de stör intrycket av nya blommor.

  Svara
 2. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  "Sitchiki" är oföränderliga deltagare i nästan alla blommaträdgårdar. De används både i originella ultramoderna kompositioner och i klassiska blomsterrabatter av vilken form, stil och storlek som helst. De kan skapa volym- och färgfläckar för att bilda en frodig bakgrund. I min trädgård omger phloxes en del av huset, vilket gör det mer levande och festligt. Beundra skönheten i dessa lyxiga växter.

  Svara
 3. Vera Denisovna SCHURKO

  I sommar började många floxer torka löv underifrån.
  Och pulveraktig mögel torterades.
  Vad gör jag fel om jag matar enligt schemat, buskar växer på de bästa - soliga platserna?

  Svara
  • OOO "Sad"

   Om bladen på botten av stjälkarna börjar torka ut, troligen saknar floxen kalcium och kalium samt fukt.

   Baserat på en växt, ta 1 glas ask och häll kokande vatten. Låt den stå hela natten, då är det nödvändigt att lägga till upp till 1 liter vatten och hälla under växten.
   Det verkar som att alla blommor älskar solen. Men som det visade sig är växter som är mycket mottagliga för pulveraktig mögelinfektion bäst skuggade. Varför? Det orsakande medlet för en svampsjukdom känns bättre i solen än i delvis skugga och till och med i skuggan.
   Det är också viktigt att inte överfodra flockarna, även om det också är omöjligt att lämna dem helt utan mat. Fosforgödselmedel påskyndar lövmognad och lignifiering av skott och förkortar därmed perioden för deras mottaglighet för sjukdomen. Men ett överskott av kvävegödselgödsel skadar dessa blommor.
   Om vita, pulverformiga fläckar förekommer på bladen på floxer, måste du spraya buskarna med den biologiska Fitosporin-M-produkten. Och så att pulveraktig mögel inte uppträder igen, används syntetiska fungicider också för profylax: Skor och Topaz, alternerande dem.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.